Alle NOX padelrackets van 2024

NOX Padelrackets collectie 2024

Met dit artikel bieden we een overzicht van de padelrackets van NOX uit 2024 en helpen we jou te begrijpen voor welke type padelspelers de verschillende rackets geschikt zijn.

In de beschrijvingen vermelden we vaak de materialen waar het padelracket van is gemaakt. Wil je de eigenschappen van verschillende materialen beter begrijpen? Bekijk dan ons artikel met de uitleg over materialen in padelrackets.

Let op: op moment van schrijven zijn uitsluitend de Luxury-lijn, de Future-lijn en de Advanced-lijn van de NOX 2024 collectie uitgebracht. Vanzelfsprekend vullen we op een later moment dit artikel aan. Zie voor de overige lijnen nu nog het artikel met alle NOX 2023 rackets.

KORTE SAMENVATTING

NOX heeft voor 2024 al twee series uitgebracht. Onderstaand vind je een overzicht van de verschillende series:

  • LUXURY Series: Deze padelrackets zijn ook geschikt voor (ver)gevorderde spelers en kosten €220,00 of €300,00
  • FUTURE Series: Deze padelrackets zijn ontwikkeld op de voorkeuren van wereld’s beste spelers. De rackets zijn geschikt voor (ver)gevorderde spelers en en zijn beschikbaar voor €244,95.
  • ADVANCED Series: Deze padelrackets bieden veel controle en zijn voor de beginnende tot gemiddelde speler. De prijzen voor deze rackets variëren tussen de €139,99 en €149,99.
DE BESTE RACKETS PER TYPE SPELER
Type spelerRacketUitleg
Gevorderd – Aanvallend (Power)NOX AT Luxury ATTACK 18KEen diamantvormig en hard racket met een hoge balans. Door deze combinatie van eigenschappen biedt het racket erg veel power.
Gevorderd – Verdedigend & Allround (Controle)NOX ML10 Luxury BAHIA 12KDoor de druppelvorm, gemiddelde balans en nieuwe technologieën biedt het racket een goede combinatie van power, controle en hanteerbaarheid.
Beginner/Gemiddeld – AllroundNOX Equation AdvancedHet ronde blad met gemiddelde hardheid en balans zorgt voor veel controle. Zo kun je als beginnende of gemiddelde speler toch veel lange rally’s spelen.

NOX LUXURY Series

De NOX LUXURY Series heeft zes rackets voor de (ver)gevorderde speler. Ze zijn allemaal gemaakt van carbon fiber en versterkt met aluminium. Deze lijn bevat de rackets ontwikkeld naar voorkeur van topspelers Augustín Tapia en Miguel Lamperti.

AT10 Luxury GENIUS 18K Alum 2024 by Agustín Tapia

De NOX AT10 Luxury GENIUS 18K Alum 2024 by Agustín Tapia is een padelracket van Agustín Tapia, een van de beste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. De GENIUS serie van NOX heeft twee varianten: de 12K en 18K. Het blad van dit padelracket is gemaakt van 18K fiber carbon verwerkt met aluminium, en daarmee de harde variant van de twee. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. De binnenkant is ontwikkeld met meerdere lagen MLD Black EVA. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard, maar wel comfortabel. In combinatie met de balans in het midden biedt dit racket een balans tussen power en controle. Aan de zijkant bevindt zich de EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het gemakkelijker te manoeuvreren is. Daarnaast heeft het blad textuur (een soort zandlaag), waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het Pulse Systeem dempt de trillingen in het handvat voor meer controle na het slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX AT10 Luxury GENIUS 12K Alum 2024 by Agustín Tapia

De NOX AT10 Luxury GENIUS 12K Alum 2024 by Agustín Tapia is een padelracket van Agustín Tapia, een van de beste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. De GENIUS serie van NOX heeft twee varianten: de 12K en 18K. Het blad van dit padelracket is gemaakt van 12K fiber carbon verwerkt met aluminium, en daarmee de iets minder harde variant van de twee. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. De binnenkant is ontwikkeld met meerdere lagen MLD Black EVA. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard, maar wel comfortabel. In combinatie met de balans in het midden biedt dit racket een balans tussen power en controle. Aan de zijkant bevindt zich de EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het gemakkelijker te manoeuvreren is. Daarnaast heeft het blad textuur (een soort zandlaag), waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het Pulse systeem dempt trillingen in het handvat voor meer controle. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX AT Luxury ATTACK 18K 2024 by Agustín Tapia

De NOX AT10 Luxury ATTACK 18K 2024 is een variatie op het padelracket van Agustín Tapia, een van de beste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een aanvallend racket met diamantvormig blad en heeft een hogere balans in het racket. Het blad van dit padelracket is gemaakt van 18K fiber carbon verwerkt met aluminium. De binnenkant is ontwikkeld met meerdere lagen MLD Black EVA. De combinatie van materialen maken het racket hard met veel power. Net als in de andere Luxury rackets bevindt zich aan de zijkant de EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het padelracket een stuk wendbaarder is. Daarnaast heeft het blad een ruwe structuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het Pulse Systeem zorgt ook in dit racket voor schokdemping bij het handvat. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket uitermate geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een zeer aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX ML10 Luxury BAHIA 12K 2024 by Miguel Lamperti

De NOX ML10 Luxury BAHIA 12K 2024 is vernoemd naar de geboorteplaats van Miguel Lamperti, een van de bekendste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. Het blad is gemaakt van 12K carbon en maakt het racket hierdoor redelijk hard. De binnenkant is gemaakt van het klassieke HR3 core rubber, de favoriet van Miguel Lamperti. Door de combinatie van materialen en de balans in het midden biedt dit racket een goede combinatie tussen power en controle. Het verschil met de AT10 Luxury zit met name in het type carbon: fiber carbon of normaal carbon. Fiber carbon is duurzamer en heeft net iets meer power. Daarentegen is de binnenkant juist weer iets harder. Aan de zijkant van het frame bevindt zich de EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het padelracket een stuk wendbaarder is. Daarnaast heeft het blad een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Het Pulse Systeem biedt meer controle na het slaan door de trillingen in het handvat te absorberen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX ML10 Luxury SHOTGUN 18K 2024 by Miguel Lamperti

De NOX ML10 Luxury SHOTGUN 18K 2024 is ook een padelracket dat is ontworpen met behulp van Miguel Lamperti, een van de bekendste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een diamantvormig racket en heeft een balans hoog in het blad. Het blad is gemaakt van 18K carbon en maakt het racket hierdoor erg hard. De binnenkant is gemaakt van het klassieke HR3 core rubber. Door gebruik van een dynamische composiet is de hardheid van het padelracket gelijk verdeeld over het frame en het blad. De combinatie van materialen en vorm geven dit racket veel power. Aan de zijkant van het frame bevindt zich ook in dit racket de nieuwe EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het padelracket een stuk wendbaarder is. Daarnaast heeft het blad een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Tot slot is het Pulse Systeem ontwikkeld om trillingen in het handvat te verminderen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

NOX ML10 Pro Cup Luxury 2024 by Miguel Lamperti

De NOX ML10 Pro Cup Luxury is een padelracket met een ronde vorm en heeft een lage balans. Het blad is gemaakt van 3K carbon en de binnenkant is gemaakt van HR3 core foam. HR3 core foam heeft een hoge dichtheid en is daarmee vrij hard en stug. De combinatie van materialen maken het racket gemiddeld hard. De gebruikte materialen, de lage balans en de grote sweetspot vanwege de ronde vorm zorgen ervoor dat dit racket een goede hanteerbaarheid biedt, en comfortabel voelt tijdens de slagen. Het padelracket heeft door deze eigenschappen echter wel minder power dan de 12K en 18K varianten. Aan de zijkant van het frame bevindt zich de nieuwe EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het padelracket een stuk wendbaarder is. Het blad heeft een ruw textuur, waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het Pulse Systeem biedt meer controle en feel door het absorberen van trillingen na het slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

NOX FUTURE Series

De NOX FUTURE Series heeft drie rackets voor de (ver)gevorderde speler. Ze zijn allemaal gemaakt van carbon fiber versterkt met aluminium. De padelrackets zijn gebaseerd op de voorkeuren van drie spelers die de FUTURE van padel representeren: Leo Augsburger, Tino Libaak en Aranzazu Osoro.

NOX LA10 Future 2024. Leo Augsburger’s padelracket

De NOX LA10 Future 2024 is hét padelracket van Leo Augsburger, een van de grootste talenten van 2024. Het is een diamantvormig racket met een hoge balans. Alle padelrackets in de NOX Future serie zijn gemaakt van 12K fiber carbon verwerkt met aluminium. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. De binnenkant is ontwikkeld met HR3 rubber. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard, maar wel comfortabel. In combinatie met de hoge balans is dit een racket met veel power. Het blad heeft een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

NOX TL10 Future 2024. Tino Libaak’s padelracket

De NOX TL10 Future 2024 is hét padelracket van Tino Libaak, een van de grootste talenten van 2024. Het is een druppelvormig padelracket met een medium balans. Alle padelrackets in de NOX Future serie zijn gemaakt van 12K fiber carbon verwerkt met aluminium. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. De binnenkant is ontwikkeld met HR3 rubber. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard, maar wel comfortabel. In combinatie met de medium balans is dit een racket met een balans tussen power en controle . Het blad heeft een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

NOX VK10 FUTURE 2024. Aranzazu Osoro’s padelracket

De NOX TL10 Future 2024 is hét padelracket van Aranzazu Osoro. Het is een padelracket met een ronde vorm en een lage balans. Alle padelrackets in de NOX Future serie zijn gemaakt van 12K fiber carbon verwerkt met aluminium. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. De binnenkant is ontwikkeld met HR3 rubber. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard, maar wel comfortabel. In combinatie met de lage balans is dit een racket met veel controle. Het blad heeft een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

NOX ADVANCE Series

De NOX ADVANCE Series heeft drie rackets voor de gemiddelde speler. Ze zijn allemaal gemaakt van carbon fiber versterkt met aluminium. De padelrackets zijn gebaseerd op de voorkeuren van drie spelers die de FUTURE van padel representeren: Leo Augsburger, Tino Libaak en Aranzazu Osoro.

NOX Equation Advanced

De NOX Equation Advanced is een remake van de vorige NOX Advanced rackets. Het is een padelracket met een ronde vorm en de balans ligt in het midden van het racket. Alle padelrackets in de NOX Advanced serie hebben een frame van carbon, een blad van gewoven 3K glasvezel en een kern van HR3 rubber. De combinatie van materialen maken het racket redelijk zacht. Samen met de balans zorgt dit racket voor voldoende controle bij zowel aanvallende als verdedigende slagen. Het anti-vibratie systeem zorgt voor demping tijdens het terugslaan van harde ballen. Het blad heeft een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gemiddeld

NOX Equation Lady Advanced

De NOX Equation Lady Advanced is een lichtere versie van de NOX Equation Advanced. Het is een padelracket met een ronde vorm en de balans ligt in het midden van het racket. Alle padelrackets in de NOX Advanced serie hebben een frame van carbon, een blad van gewoven 3K glasvezel en een kern van HR3 rubber. De combinatie van materialen maken het racket redelijk zacht. Samen met de balans zorgt dit racket voor voldoende controle bij zowel aanvallende als verdedigende slagen. Het anti-vibratie systeem zorgt voor demping tijdens het terugslaan van harde ballen. Het blad heeft een ruwe textuur, waardoor je gemakkelijk effectballen kunt slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:345 – 360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:Zacht / MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Disclaimer

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk. PadelProf ontvangt een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt gedaan via de links op onze website.