De 5 beste druppelvormige padelrackets van 2024

De 5 beste druppel padelrackets 2024
De 5 beste druppel padelrackets 2024

Ben jij op zoek naar een druppelvormig padelracket? In dit artikel helpen we jou op weg door een overzicht te presenteren van de 5 beste druppelvormige padelrackets van 2024. Hierbij hebben we rackets geselecteerd uit verschillende prijscategorieën.

Om inzicht te krijgen in verschillende kenmerken van padelrackets, en welk effect deze hebben op de speeleigenschappen, adviseren we je om eerst dit artikel te lezen.

Let op: op moment van schrijven hebben nog niet alle merken alle padelrackets voor 2024 uitgebracht, daarom staan er nog een aantal goede padelrackets van 2023 in de lijst. Vanzelfsprekend updaten we dit artikel continu.

DRUPPELVORMIGE PADELRACKETS

Padelrackets met een druppelvorming racketblad hebben over het algemeen een balans in het midden van het racket. Rackets met een lage balans hebben het zwaartepunt in het onderste deel en bieden daardoor veel controle, maar wat minder power. Bij rackets met een hoge balans – dit zijn veelal diamantvormige rackets – is dit precies andersom. Druppelvormige rackets zitten hier qua balans dus tussenin. Dit maakt dat druppelvormige rackets een goede mix hebben tussen power en controle. Daarmee zijn druppelvormige padelrackets zeer geschikt voor de allround speler.

Note: ook ronde padelrackets kunnen zeer geschikt zijn voor spelers met een allround speelstijl. Naast de vorm van het racketblad zijn bijvoorbeeld de materialen en het gewicht ook sterk van invloed op de speeleigenschappen van padelrackets. Zo maken Adidas en Bullpadel bijvoorbeeld (nagenoeg) geen druppelvormige rackets, maar hebben ze wel zeer geschikte rackets voor spelers met een allround speelstijl.


Nummer 1: Nox AT10 Luxury Genius 18K Alum by Agustín Tapia.

De NOX AT10 Luxury Genius 18K Alum 2024 by Agustín Tapia is een padelracket van Agustín Tapia, een van de beste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. De Genius serie van NOX heeft twee varianten: de 12K en 18K. Het blad van dit padelracket is gemaakt van 18K fiber carbon verwerkt met aluminium, en daarmee de harde variant van de twee. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. De binnenkant is ontwikkeld met meerdere lagen MLD Black EVA. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard, maar wel comfortabel. In combinatie met de balans in het midden biedt dit racket een balans tussen power en controle. Aan de zijkant bevindt zich de EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het gemakkelijker te manoeuvreren is. Daarnaast heeft het blad textuur (een soort zandlaag), waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het Pulse Systeem dempt de trillingen in het handvat voor meer controle na het slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Nummer 2: Babolat Air Viper 2023

De Babolat Air Viper is het lichtste padelracket uit de Viper-reeks. Met 355 gram is dit racket 10 gram lichter dan de andere padelrackets uit deze reeks. Hierdoor is het racket goed hanteerbaar en wendbaar. Het racket is druppelvormig en biedt een goede balans tussen power en controle. Doordat het racket harder is dan de Technical Viper, wat komt door het gebruikte materiaal voor het blad (16k carbon), biedt het racket nog steeds veel power. Hierdoor zul je wel meer trilling voelen bij de slagen. Doordat het padelracket iets lichter is zul je iets minder controle hebben met de Air Viper, maar door de wendbaarheid is het weer makkelijker om het racketblad goed achter de bal te krijgen. Dit is een racket voor de ervaren speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:345-365 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden / Hoog
Hardheid: Hard Spelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Nummer 3: Bullpadel Axym Db 2023

De Bullpadel Axym Db 2023 heeft een druppelvormig blad en de balans ligt daardoor iets boven het midden in het racket. Voor de Axym Db heeft Bullpadel gebruikgemaakt van dezelfde materialen als de Ionic-rackets: de binnenkant is gemaakt van MultiEVA rubber en het racketblad van ‘Glaphite’, een mix van carbon- en glasvezels. Deze mix is wat harder en stugger dan alleen glasvezel, maar vergevingsgezinder dan een hard racketblad van carbon. Hierdoor biedt het racket een goede combinatie tussen power, controle en output. De Axym Db is nog iets stugger gemaakt door het XForce-systeem, een aluminium versteviging in het racketframe. Dit helpt bij het gevoel van controle tijdens het spelen. Het padelracket is vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden / Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Nummer 4: Head Speed Elite 2023

De Head Speed Elite is een druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het padelracket vervangt de eerdere Head Graphene 360+ Alpha Elite. Het racketblad is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van Power Foam, wat een gemiddelde densiteit heeft. Hierdoor is het padelracket vrij zacht en biedt het veel comfort en output. Door de balans net iets boven het midden biedt het racket voldoende power. Het is daarom vooral geschikt voor spelers van gemiddeld niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Nummer 5: Head Evo Speed 2023

De Head Evo Speed is een vergroot druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het padelracket vervangt de eerdere Head Evo Sanyo. Het racketblad is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van Soft Foam, wat een lage densiteit heeft. Hierdoor is het padelracket erg zacht en biedt het veel comfort en output. Daarnaast is het een licht racket, waardoor het goed hanteerbaar is en je het racket makkelijk goed achter de bal krijgt. De sweetspot van het racketblad is vergroot, waardoor je de bal makkelijker goed kan raken. Door de balans net iets boven het midden biedt het racket voldoende power. Het is daarom vooral geschikt voor beginnende spelers met een allround speelstijl. 

Vorm:Oversized DruppelGewicht:365 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner