Adidas Padelrackets Collectie 2021

Adidas Padelrackets Collectie 2021

We hebben inmiddels een overzicht van alle Adidas Padelrackets uit 2023.

Adidas heeft recent haar 2021 collectie padelrackets gepresenteerd. Het is een uitgebreide collectie met veel verschillende type rackets. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle padelrackets en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

KORTE SAMENVATTING

De nieuwe Adidas padelracket collectie kent vijf lijnen: Gama Pro, Advanced, Intensive, Intermediate en Discovery.

De lijnen Gama Pro en Advanced zijn geschikt voor de gevorderde en professionele spelers. De Intensive-lijn is voor gevorderde spelers, de Intermediate-lijn voor de spelers van gemiddeld niveau en de Discovery-lijn voor de beginnende spelers. In onderstaand overzicht geven we per speelstijl en spelersniveau onze aanbevelingen voor rackets.

Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / AanvallendAdipower 3.0Beste racket voor de gevorderde en aanvallende speler, met in verhouding ook nog de beste prijs.
Gevorderd / Verdedigend Essnova Carbon CTRL 3.0Beste prijs-kwaliteit verhouding onder de controle-gerichte rackets. Goed hanteerbaar, en behoudt van power.
Intermediate / AanvallendRX30Dit is hét aanvallende racket voor het gemiddelde spelersniveau. Als je graag met een lichter racket speelt (vrouwen en blessuregevoelige sporters) raden wij de lichtere RX10 aan.
Intermediate / VerdedigendRX20 LightDit racket is iets lichter dan de RX30 en daardoor beter hanteerbaar en geeft meer controle.
BeginnerDrive 3.0De Drive 3.0 is goed hanteerbaar en geeft veel controle in het spel.

GAMA PRO lijn

Dit is de duurste lijn van de 2021-collectie en is met name geschikt voor de competitieve gevorderde en professionele spelers.

Adidas Metalbone

De Adidas Metalbone wordt het nieuwe padelracket van Ale Galán, een van de beste spelers van de World Padel Tour. Door de diamanten vorm en hoge balans geeft het racket veel power mee aan de slagen. De buitenkant is gemaakt van carbon en de binnenkant van Eva Soft Performance. Dit is een zacht soort rubber, wat bijdraagt aan het comfort. Met de nieuwe ‘Weight & Balance’ technologie kan een speler zelf het gewicht van zijn of haar racket aanpassen. Dit racket is vanwege deze eigenschappen het meest geschikt voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:375g
Speelstijl:Aanvallend Balans:Hoog
Hardheid:Zacht-MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Metalbone CTRL

De Adidas Metalbone CTRL is een variant van de Metalbone, maar dan met meer controle. Net als de Metalbone heeft de CTRL een carbon frame en een binnenkant van Eva Soft Performance. Ook het gewicht is nagenoeg gelijk. Het grootste verschil is dat dit racket een ronde vorm heeft en de balans in het midden ligt. De hanteerbaarheid en controle is hierdoor groter. Dit padelracket is geschikt voor ervaren spelers met een verdedigende of allround speelstijl, die veel controle zoekt in een racket, zonder daarbij op kracht in te boeten.

Vorm:RondGewicht:375g
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:Zacht-MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Adipower 3.0

De Adidas Adipower 3.0 is een van de meest verkochte padelrackets van Adidas. Seba Nerone speelt met dit racket. Het blad is vergroot en heeft een diamanten vorm, waardoor de sweetspot groter is. Het is het meest krachtige racket van Adidas. De balans van het racket ligt hoog in het blad. Het frame is gemaakt van carbon en de binnenkant is van Eva High Memory rubber. Dit is harder dan Eva Soft, waardoor dit racket harder aanvoelt dan de Metalbone Dit racket is geschikt voor de ervaren aanvallende speler die met harde slagen en veel power punten wil afdwingen.

Vorm:DiamantGewicht:360-375g
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Adipower CTRL 3.0

De Adidas Adipower CTRL 3.0 is de controle-variant van de Adipower 3.0. Alex Ruiz, een van de beste spelers van de World Padel Tour, speelt met dit padelracket. Het racket is gemaakt van dezelfde materialen als de Adipower 3.0. Het verschil tussen de twee rackets is de vorm: de CTRL versie heeft een ronde vorm, met een grotere sweetspot, waardoor dit racket meer controle en comfort geeft. De balans van het gewicht ligt meer richting het midden van het racket, waardoor het racket makkelijker te hanteren is. Dit racket is geschikt voor de ervaren verdedigende of allround speler, die veel controle zoekt in een racket.

Lees ook onze volledige review van dit racket. Spoiler: we geven het een 8,5 !

Vorm:RondGewicht:375g
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Adidas Adipower Light 3.0

De Adidas Adipower Light 3.0 is het officiële padelracket van Martita Ortega, de nummer twee onder de vrouwen in de World Padel Tour. Het is een lichtgewicht variant van de Adipower. Het racket heeft een carbon frame en een binnenkant van Eva Soft Energy. Het racket voel daardoor zachter aan. Door de ronde vorm en het lichte gewicht is het racket goed hanteerbaar en speel je met nog meer hanteerbaarheid. Het racket is geschikt voor ervaren spelers met een verdedigende of allround speelstijl, die graag met een lichter racket spelen (vrouwen en mensen die blessuregevoelig zijn)

Vorm:RondGewicht:345-360g
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

ADVANCED lijn

De ADVANCED lijn biedt rackets voor gevorderde spelers. Deze rackets zijn goedkoper dan de rackets in de lijn Gama Pro.

Adidas Essnova Carbon 3.0

Het frame van de Adidas Essnova Carbon 3.0 is gemaakt van 6K carbon vezels. Deze vezels zijn harder dan normale vezels. Het racket voelt daardoor solide en hard aan. De zandkorrel op de oppervlakte zorgt ervoor dat je ballen met veel effect kunt slaan. Het blad heeft een diamanten vorm en de balans van het racket ligt hoog. De binnenkant is echter van het zachte materiaal Eva Soft Performance. Dit racket is geschikt voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Lees hier onze uitgebreide review van de Adidas Essnova Carbon 2.0 (de versie uit voorgaande jaar)

Vorm:DiamantGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd

Adidas Essnova Carbon CTRL 3.0

De Adidas Essnova Carbon CTRL 3.0 lijkt sterk op de Essnova Carbon. Er zijn echter twee verschillen: dit racket heeft een rond blad en de balans ligt meer in het midden. De sweetspot is hierdoor groter. Dit racket is geschikt voor ervaren spelers met een verdedigende of allround speelstijl, die veel controle zoeken in een racket.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd

Adidas Greenpadel

De Adidas Greenpadel is een speciaal racket. Het is het eerste eco-vriendelijke racket ooit. De Greenpadel is gemaakt van duurzame materialen om de impact op ons klimaat zo laag mogelijk te houden. Het is gemaakt van natuurlijke vlasvezels. Dit is een licht materiaal wat zorgt voor een zachte aanraking bij het slaan van de bal. Het racketblad is rond van vorm. De balans ligt laag in het racket en de binnenkant is van Eva Soft Performance. Het is per uitstek een racket voor de milieubewuste defensieve of allround speler, die veel controle zoekt in een racket.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd

INTENSIVE lijn

De INTENSIVE lijn biedt rackets voor gemiddeld tot gevorderde spelers.

Adidas Adipower Lite 3.0

De Adidas Adipower Lite 3.0 is een padelracket voor de gevorderde speler. Het racket is gericht op de aanvallende speler en biedt veel power. Door de diamanten vorm ligt de balans hoog in het frame. Net als de Adipower rackets uit de GAMA PRO lijn, is dit racket ook gemaakt van carbon. Een verschil is dat de binnenkant zachter is en bestaat uit EVA SOFT Performance. Hierdoor brengt dit racket iets meer controle met zich mee.

Vorm:DiamantGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd

Adidas Adipower CTRL Lite

De Adidas Adipower CTRL Lite heeft veel overeenkomsten met de Adipower Lite. Dit racket heeft echter een rond blad en de balans ligt in het midden. De sweetspot is hierdoor groter. Dit racket is geschikt voor gevorderde spelers met een verdedigende of allround speelstijl, die veel controle zoeken in een racket.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd

Adidas Adipower Woman Lite

De Adidas Adipower Woman Lite is vergelijkbaar met de Adipower CTRL Lite. Het verschil is het gewicht. Dit racket weegt slechts 345 gram. Het racket is geschikt voor ervaren spelers met een verdedigende of allround speelstijl, die graag met een lichter racket spelen (vrouwen en mensen die blessuregevoelig zijn).

Vorm:RondGewicht:345 gram
Speelstijl:Allround/verdedigendBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd

INTERMEDIATE lijn

De rackets in deze lijn zijn voor spelers die al een tijdje spelen en het beginnersniveau achter zich hebben gelaten, of voor ervaren tennissers of squashers die met padel beginnen. Qua prijs zitten de rackets in deze lijn aan de onderkant van het middensegment.

Adidas RX30

De Adidas RX30 is gemaakt van glasvezel aan de buitenkant en van Eva Soft Performance rubber aan de binnenkant. Het racket heeft een ronde vorm en een zachte aanraking. Het padelracket is geschikt voor spelers van een gemiddeld niveau, met een verdedigende of allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Adidas RX20 Light

De Adidas RX20 Light is gemaakt van hetzelfde materiaal als de RX30. Ook heeft het een ronde vorm. Het verschil is dat het racket lichter is. Bij aanvallend spel heeft dit racket daarom wat minder power, en bij verdedigend spel wat meer controle. Dit racket is geschikt voor spelers van een gemiddeld niveau, met een verdedigende of allround speelstijl, die met een wat relatief lichter racket willen spelen (vrouwen en mensen die blessuregevoelig zijn).

Vorm:RondGewicht:345 – 360 gram
Speelstijl:Allround/verdedigendBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Adidas RX10

Ook de Adidas RX10 heeft een ronde vorm. De balans van het gewicht ligt laag, waardoor het racket lichter aanvoelt. De materialen en technologieën gebruikt in dit racket zijn hetzelfde als voor de RX30 en RX20 Light. Dit padelracket is geschikt voor spelers van een gemiddeld niveau, met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

DISCOVERY lijn

De Discovery lijn heeft rackets die geschikt zijn voor beginnende spelers. Vooral voor mensen die geen ervaring hebben in de racketsport en voor het eerst met padel kennismaken. Qua prijs zitten deze rackets in het laagste segment.

Adidas Drive 3.0

De Adidas Drive 3.0 is gemaakt van glasvezel aan de buitenkant en een zachte mousse aan de binnenkant. Het racket heeft een ronde vorm en het balanspunt ligt richting de grip. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het padelracket geschikt is voor beginnende spelers die veel controle willen.

Dit is wat ons betreft een van de beste rackets voor beginnende spelers. Zie ook onze top 5 van rackets voor beginners.

Vorm:RondGewicht:360 gram
Speelstijl:ControleBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Adidas Match 3.0

De Adidas Match 3.0 is gemaakt van glasvezel an de buitenkant en een zachte mousse aan de binnenkant. Dit racket heeft een druppelvorm en heeft daardoor meer kracht dan de Adidas Drive 3.0. Dit racket is geschikt voor beginnende spelers die een racket willen met een goede controle en kracht.

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Adidas Match 3.0 Light

De Adidas Match 3.0 Light is de lichtgewicht variant van de Match 3.0. Dit racket is geschikt voor beginnende spelers die een racket willen met een goede controle en kracht, die graag met een licht racket spelen (vrouwen, mensen die blessuregevoelig zijn).

Vorm:DruppelGewicht:345 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Disclaimer

PadelProf ontvangt een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt gedaan via de links op onze website.