De 5 beste padelrackets voor vrouwen 2023 – beginners

Steeds meer merken ontwikkelen padelrackets specifiek bedoeld voor vrouwen. Het belangrijkste verschil met de reguliere rackets is het gewicht: rackets bedoeld voor vrouwen zijn over het algemeen lichter. Hierdoor zijn deze rackets ook geschikt voor blessuregevoelige spelers.

Of deze “woman rackets” werkelijk geschikter zijn voor jou als vrouw is zeer afhankelijk van je eigen voorkeur. Als je niet de voorkeur hebt voor een licht racket, dan adviseren we je dit artikel te lezen om een geschikt racket te vinden. Als je wel de voorkeur hebt om met een lichter racket te spelen – bijvoorbeeld omdat je wat minder spierkracht hebt of weinig ervaring met racketsport – dan helpen we jou met onderstaand artikel op weg door een overzicht te presenteren van de beste 5 padelrackets voor beginnende vrouwelijke spelers van 2023.

Om een goed beeld te krijgen van verschillende kenmerken die padelrackets kunnen hebben, en welk effect deze kenmerken hebben op hoe een racket speelt, adviseren we je om eerst dit artikel te lezen.

ALGEMENE ADVIEZEN PADELRACKETS VOOR DE BEGINNER

Voor beginnende spelers zijn er een aantal criteria waaraan een padelracket moet voldoen. Onderstaand beschrijven we de vier belangrijkste punten:

  • Rond racketblad (en lage balans): rackets met een rond blad hebben een grote sweetspot: dit is het deel van het racketblad waarmee je de bal optimaal raakt. Dit is een belangrijke eigenschap, omdat je als beginnende speler de bal minder vaak perfect in het midden zult raken dan meer ervaren spelers. Daarnaast ligt de balans (het zwaartepunt) bij ronde rackets over het algemeen laag in het racket (richting de handgreep). Dit heeft tot gevolg dat het racket goed te hanteren is, lees: makkelijker snel te bewegen dan een racket waarbij de balans hoog ligt (in het racketblad).
  • Zacht materiaal: rackets gemaakt van een zacht materiaal bieden vanwege het elastische karakter meer output: dit is de snelheid waarmee een bal uit het racket komt zonder dat er veel kracht of techniek in de slag zit. Als beginnende speler is dit prettig, omdat het daardoor bijvoorbeeld makkelijker is om diepe lobs of smashes met een redelijke snelheid te slaan. De slagen met een zacht padelracket voelen ook comfortabeler dan met een hard racket, omdat zachte materialen trillingen absorberen.
  • Laag gewicht: net zoals bij rackets met een lage balans, zijn relatief lichte rackets makkelijk hanteerbaar. Daarnaast leiden lichtere rackets minder snel tot blessures.
  • Lage prijs: als je net begint met padel is de kans groot dat je snel beter zult worden. Een eerste padelracket gaat dan meestal ook geen jaren mee. Het is daarom simpelweg zonde om aan je eerst racket te veel geld uit te geven.

Nu vraag je je wellicht af of niet alle spelers dan met rackets met bovenstaande kenmerken zouden moeten spelen. Dat is niet zo. Over het algemeen kun je stellen dat rackets met bovenstaande kenmerken inleveren op balcontrole én op power bij aanvallende slagen. Met name gevorderde spelers die de bal precies willen plaatsen en spelers met een aanvallende speelstijl vinden dat belangrijke kenmerken.


Nummer 1: Head Zephyr 2023

Head Zephyr 2023

De Head Zephy heeft een racketblad dat gemaakt is van Graphene, net als de padelrackets in de duurdere Alpha serie van Head. Graphene is een hard materiaal wat voldoende stijfheid biedt om ballen met veel controle te kunnen slaan. Doordat de binnenkant is gemaakt van Comfort Foam zal het racket toch zacht en comfortabel aanvoelen en voldoende output hebben om ook lastige ballen snelheid mee te geven. Het racket is met 345 gram vrij licht. Door de bovenstaande eigenschappen is het padelracket voornamelijk geschikt voor speelsters van beginnend niveau met een allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:345 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Nummer 2: Bullpadel Indiga Woman 2023

De Bullpadel Indiga W heeft een rondvormig blad en de balans ligt redelijk laag in het racket. De buitenkant is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van het zachte Eva Soft schuimrubber. Het frame is van carbon, waardoor dit een duurzaam racket is. Daarnaast is het racket ligt, waardoor dit racket geschikt is voor beginnende speelsters met een allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:350-360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Nummer 3: Adidas Drive 3.2 light 2023

Adidas Drive 3.2 Light 2023

De Adidas Drive 3.2 light is gemaakt van glasvezel aan de buitenkant en een zachte mousse aan de binnenkant. Het racket heeft een ronde vorm en het balanspunt ligt richting de grip. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het padelracket geschikt is voor beginnende speelsters die veel controle willen.

Vorm:RondGewicht:345 – 360 gram
Speelstijl:ControleBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Nummer 4: Babolat Storm

De Babolat Storm is een druppelvormig padelracket met een balans in het midden van het blad. De binnenkant is gemaakt van EVA SOFT, een erg zacht en elastisch rubber. De buitenkant is gemaakt van glasvezel. Glasvezel is een licht en elastisch materiaal. Trillingen zul je hierdoor beperkt voelen in de slagen, waardoor het racket comfortabel aanvoelt. Het padelracket biedt door de gemiddeld hoge balans voldoende power en is ook nog voldoende hanteerbaar voor beginners. Door de materiaalkeuze heeft het racket veel output. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor speelsters van beginnend niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:340-350 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Nummer 5: Nox Silhouette

De Nox SIlhouette is een rondvormig padelracket met een oversized blad en een lage balans. Het frame is van 30% carbon. Dit racket voelt zacht aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van 3K glasvezel. Hierdoor biedt het racket veel comfort en een goede output. Door de lage balans en het lage gewicht (350 gram) is het racket goed hanteerbaar, maar biedt het minder power dan aanvallendere rackets. De ronde vorm zorgt voor een grote sweetspot, welke nog wordt vergroot doordat het blad oversized is. Het is dus erg makkelijk om de bal goed te raken. Het racket heeft ook een verlengd grip, zodat je dubbelhandige slagen kunt maken. Het racket is met name geschikt voor beginnende speelsters.

Vorm:RondGewicht:350 – 365 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner