Review padelracket: Osaka Pro Tour Power Frame / Soft Touch

Controle
7.8
Power
8.3
Output
8
Hanteerbaarheid
7.5
Comfort
8.2
Pluspunten
Veel power en controle
Goede output voor verdedigende slagen
Speelt comfortabel
Minpunten
Alleen geschikt voor gevorderde speler
Kleine sweetspot en niet heel makkelijk te hanteren
8

Deze review van het padelracket Osaka Pro Tour Power Frame / Soft Touch is gebaseerd op bestaande reviews en onze eigen ervaring met het racket. Deze review is mogelijk gemaakt door Duobakkersport. Zij hebben ons een testracket aangeboden.

Samenvatting en conclusies

De Osaka Pro Tour Power Frame / Soft Touch biedt een goede combinatie tussen power bij aanvallende slagen en output bij verdedigende slagen. Het racket voelt, ondanks dat het ‘Soft Touch’ in de naam heeft, vrij stug aan. Dit komt doordat het racketblad is gemaakt van 3k carbon en het frame stevig is. Deze stugheid zorgt ervoor dat je aanvallende ballen gemakkelijk zijn te slaan en je deze scherp en gecontroleerd kunt plaatsen. Bij verdedigend spel hadden we, ondanks de goede output, het gevoel iets minder controle te hebben over de plaatsing van de ballen. Dit kan ook komen door de kleine sweetspot, waardoor de bal lastiger goed te raken is. Vanwege de balans in het midden is dit racket niet heel wendbaar, waardoor het bij harde onverwachte ballen redelijk lastig is het racket goed achter de bal te krijgen,

Voor gevorderde spelers met een allround speelstijl is de Osaka Pro Tour Power Frame / Soft Touch een goed tot erg goed padelracket. Het biedt een goede combinatie tussen power, controle en output. Het racket is door de kleine sweetspot minder geschikt voor spelers van beginnend tot gemiddeld (intermediate) niveau.

Het racket komt in twee kleuren: Aqua Blue (op foto) en Iconic Black (met groen).

Gegevens:

Vorm:DruppelGewicht:355-375g
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Algemeen

De Osaka Pro Tour Power Frame / Soft Touch is gemaakt voor spelers met een allround speelstijl: het racket heeft een druppelvorm en een balans in het midden van het racket.

Het racketblad is gemaakt van 3k carbon en de binnenkant van Medium Density EVA Foam. Door de combinatie van deze materialen voelt het racket stug maar toch comfortabel aan. Hierdoor biedt het padelracket een goede combinatie tussen power, controle en output. Het racketblad heeft voldoende textuur, waardoor het geen enkel probleem is ballen met effect te slaan.

Achter in het veld

Spelend in het achterveld voel je dat het racket vrij veel power geeft aan de slagen. In situaties waarbij je de bal meer vaart wilt meegeven is dat met dit racket geen enkel probleem. Daarnaast zorgt de wat zachtere binnenkant voor een goede output. De output is de snelheid waarmee ballen van het racket komen bij slagen waar weinig kracht of techniek achter zit. Daardoor kun je met dit racket de bal genoeg snelheid meegeven in situaties waarbij je een lastigere bal krijgt, bijvoorbeeld bij een lob of een andere verdedigende bal. De sweetspot van het racket is relatief klein, waardoor het lastiger kan zijn om ballen goed te raken.

Aan het net

De Osaka Pro Tour Power Frame / Soft Touch is een prettig racket aan het net. Volleys kun je goed controleren en eenvoudig voldoende diep in het veld krijgen. Echt aanvallende ballen, zoals smashes, kun je met redelijk veel power slaan. Wel hebben écht aanvallende rackets nog net iets meer power. De Pro Tour heeft namelijk een balans in het midden, waardoor de snelheid van een slag niet zo erg wordt vergroot als bij aanvallende padelrackets met het gewicht nog meer richting de top van het blad (klik hier voor een meer gedetailleerde uitleg). Daarnaast hebben echt aanvallende rackets een hardere binnenkant. De hanteerbaarheid van het racket is redelijk, maar het kan soms lastig zijn het racket snel te bewegen om toch goed achter een harde onverwachte bal te krijgen. Het racket voelt erg comfortabel aan.


*Kortingscode

PadelProf heeft een samenwerking met duobakkersport.nl. Dit racket is door hen aangeboden om te testen. Daarnaast hebben wij een exclusieve kortingscode welke recht geeft op 10% korting bij je bestelling: Padelprof-10

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk.