Alle Head padelrackets van 2023

Head 2023 collectie

In 2023 heeft Head twee nieuwel lijnen van padelrackets uitgebracht: de Speed lijn als vervanger van de Alpha serie, en de Bolt serie voor spelers van gemiddeld niveau. De Delta, Zephyr, Gravity en Flash lijnen uit 2022 zijn nog steeds te koop. Met dit artikel bieden we een overzicht van alle Head rackets die je in 2023 kunt kopen en helpen we jou te begrijpen voor welke type spelers de verschillende rackets geschikt zijn.

KORTE SAMENVATTING

De lijnen Speed, Delta en Gravity bieden rackets voor de gevorderde en gemiddelde spelers. De Zephyr- en Flash-lijnen zijn voor spelers van gemiddeld of beginnend niveau. In onderstaand overzicht geven we per speelstijl en spelersniveau onze aanbevelingen voor padelrackets.

Type spelerRacketUitleg
Gevorderd / Aanvallend (Power)Head Speed Pro XBeste racket voor de gevorderde en aanvallende speler. Heel veel power, met behoud van controle.
Gevorderd / Verdedigend (Controle)Head Gravity ProBeste racket voor de gevorderde speler met een meer verdedigende speelstijl. Biedt nog voldoende power, en ultieme controle.
Intermediate / AanvallendHead Speed EliteDit racket biedt voldoende comfort en controle voor de gemiddelde speler, maar door de iets hogere balans kun je veel power meegeven aan je slagen.
Intermediate / VerdedigendHead Zephyr Doordat het racket lichter is dan de Zephyr Pro is het beter hanteerbaar en geeft daardoor meer controle.
BeginnerHead Evo DeltaGoede combinatie in kracht en controle. Mooie prijs voor een eerste racket. In onze top 5 van beste rackets voor beginnende spelers.

Head Speed lijn

Tot 2023 had Head de Alpha-lijn, welke de duurste en beste rackets voor professionele en gevorderde spelers bevatte. Nu heeft Head de Speed lijn uitgebracht ter vervanging van haar Alpha rackets. De serie heeft drie rackets voor de gevorderde en professionele speler, één racket voor de gemiddelde speler en een racket voor de beginner. Alle rackets zijn druppelvormig en daardoor vooral geschikt voor padelspelers met en allround speelstijl.

Head Speed Pro X 2023

De Head Speed Pro X is een van de top padelrackets van Head. Het racket vervangt de eerdere Head Graphene 360+ Alpha Pro. Het is een druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het racketblad is gemaakt van 12K carbon en de binnenkant van Power Foam, wat een gemiddelde densiteit heeft. Hierdoor is het een vrij hard padelracket, welke goede combinatie tussen controle en power biedt. Speciaal aan dit racket is dat Head de Auxetic-technologie heeft toegepast voor meer power. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit padelracket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Speed Pro 2023

De Head Speed Pro lijkt erg op de Pro X variant. Het padelracket vervangt de eerdere Head Graphene 360+ Alpha Elite. Het is een druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het racketblad is gemaakt van een combinatie van carbon en glasvezel en de binnenkant van Power Foam, wat een gemiddelde densiteit heeft. Hierdoor is het een padelracket net iets zachter dan de Pro X variant, waardoor het meer comfort en output biedt. Het racket is ook 5 gram lichter, waardoor het beter hanteerbaar is. Doordat de balans net iets boven het midden ligt, kun je de ballen nog steeds met veel power slaan. Speciaal aan dit racket is dat Head de Auxetic-technologie heeft toegepast voor meer power. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Speed Motion 2023

De Head Speed Motion is met 360 gram het lichtste padelracket van de Speed-serie. Het padelracket vervangt de eerdere Head Graphene 360+ Alpha Motion. Het is een druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het racketblad is gemaakt van een combinatie van carbon en glasvezel en de binnenkant van Power Foam, wat een gemiddelde densiteit heeft. Hierdoor is het padelracket vergelijkbaar met de Head Speed Pro qua comfort en output. De Motion is nóg lichter, waardoor het nog beter hanteerbaar is. Wel biedt het padelracket daardoor iets minder power. Het is daarom vooral geschikt voor spelers van gevorderd niveau en met een verdedigende tot allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:360 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Head Speed Elite 2023

De Head Speed Elite is een druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het padelracket vervangt de eerdere Head Graphene 360+ Alpha Elite. Het racketblad is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van Power Foam, wat een gemiddelde densiteit heeft. Hierdoor is het padelracket vrij zacht en biedt het veel comfort en output. Door de balans net iets boven het midden biedt het racket voldoende power. Het is daarom vooral geschikt voor spelers van gemiddeld niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Head Evo Speed 2023

De Head Evo Speed is een vergroot druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het padelracket vervangt de eerdere Head Evo Sanyo. Het racketblad is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van Soft Foam, wat een lage densiteit heeft. Hierdoor is het padelracket erg zacht en biedt het veel comfort en output. Daarnaast is het een licht racket, waardoor het goed hanteerbaar is en je het racket makkelijk goed achter de bal krijgt. De sweetspot van het racketblad is vergroot, waardoor je de bal makkelijker goed kan raken. Door de balans net iets boven het midden biedt het racket voldoende power. Het is daarom vooral geschikt voor beginnende spelers met een allround speelstijl. 

Dit racket staat in onze top 5 padelrackets voor beginners.

Vorm:Oversized DruppelGewicht:365 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Head Bolt lijn

De Bolt lijn bestaat uit vrolijk gekleurde rackets voor de beginnende en gemiddelde spelers.

Head Bolt Pro 2023

De Head Bolt Pro is een padelracket met een vergroot druppelvormig blad en een balans net boven het midden van het racket. Het blad is gemaakt van een glasvezel, en de binnenkant is van Power Foam. Hierdoor is het racket redelijk zacht, en biedt het voldoende output. Door het vergrootte blad heeft het racket een grote sweetspot waardoor je ballen gemakkelijk goed kunt raken. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gemiddeld niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:Oversized DruppelGewicht:365 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Head Bolt 2023 – BLWH / SMBL / RESG

De Head Bolt is een padelracket met een vergroot druppelvormig blad en een balans net boven het midden van het racket. Het racket komt in drie vrolijke kleuren. Het blad is gemaakt van een glasvezel, en de binnenkant is van Power Foam. Hierdoor is het racket redelijk zacht, en biedt het voldoende output. Door het vergrootte blad heeft het racket een grote sweetspot waardoor je ballen gemakkelijk goed kunt raken. Het racket is ook erg licht, waardoor het goed hanteerbaar is. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor beginnende spelers met een allround speelstijl. 

Vorm:Oversized DruppelGewicht:360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner

Head Delta lijn

Dit is de duurste lijn van de 2022-collectie en is nog steeds in 2023 beschikbaar. De padelrackets uit deze serie zijn met name geschikt voor de competitieve gevorderde en professionele spelers. De rackets hebben alledrie een diamantvorm en zijn gericht op het slaan van aanvallende ballen met veel power.

Head Delta Pro 2022

De Head Delta Pro is het nieuwe racket van topspeler Arturo Coello, een van de beste spelers van de World Padel Tour. Dit is de opvolger van de Head Delta Hybrid. De Head Delta Pro is een diamantvormig padelracket en de balans ligt hoog in het racketblad. De binnenkant is gemaakt van een Power Foam, wat gemiddeld hard is. Het blad is gemaakt van een mix van carbon en graphene. Door de combinatie van deze materialen is het een vrij hard racket, maar Head heeft er van alles aan gedaan om de slagen comfortabel te laten voelen. Het padelracket biedt erg veel power en controle, en door de textuur op het blad kun je goed effectballen slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een aanvallende speelstijl. 

Lees hier onze uitgebreide review van de 2019 variant van de Head Graphene 360 Alpha Pro.

Vorm:DiamantGewicht:375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Delta Motion 2022

De Head Delta Motion lijkt erg op de Delta Pro en is ook een diamantvormig racket met een hoge balans. Het is gemaakt van dezelfde materialen als de Delta Pro, en heeft vrijwel dezelfde eigenschappen. Het grote verschil is het gewicht, de Head Delta Motion is een stuk lichter. Hierdoor biedt het racket iets minder power, maar is het wel makkelijker te hanteren en wendbaarder. Het racket is vooral bedoeld voor gevorderde spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Delta Elite 2022

De Head Delta Elite is met 360 gram even zwaar als de Delta Motion, en het padelracket is ook diamantvormig. Er zijn twee grote verschillen. Het eerste is het gebruikte materiaal voor het bladoppervlak, dit is namelijk het zachtere glasvezel. Hierdoor voelt het racket zachter en comfortabeler aan, en biedt het een beter output. Je zult door de hoge balans nog genoeg power hebben, maar de controle zal iets minder zijn. Dit wordt goed gemaakt door het tweede verschil, het vergrote (oversized) racketblad. Hierdoor is de sweetspot grote en kun je de bal makkelijker goed raken. Het racket is vooral bedoeld voor goede intermediate tot gevorderde spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:Medium / HardSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Head Gravity lijn

Ook de Gravity lijn bestaat uit drie rackets. Waar de Speed lijn vooral gericht is op de allround speler, biedt de Gravity lijn goede opties voor de verdedigende of allround spelers.

Head Gravity Pro 2022

De Head Gravity Pro is een rondvormig padelracket en de balans ligt net onder het midden van het racket. Het blad is gemaakt van een carbon, en het racket is stijf en hard. Hierdoor biedt padelracket erg veel controle, en door de textuur op het blad kun je goed effectballen slaan. De grote sweetspot zorgt ervoor dat je ballen gemakkelijk goed kunt raken. Door de lage balans is het racket ook wendbaarder dan de rackets uit de Delta lijn. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau en met een verdedigende tot allround speelstijl. 

Vorm:RondGewicht:370 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Laag/Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Head Gravity Motion 2022

De Head Gravity Motion lijkt sterk op de Head Gravity Pro. Het racket weegt echter 10 gram minder. Het racket is daardoor nog beter hanteerbaar, maar levert wel iets in qua power. Dit racket is geschikt voor gevorderde spelers met een verdedigende speelstijl, die graag met een wat lichter racket spelen (vrouwen en blessuregevoelige mensen).

Vorm:RondGewicht:360 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag/Midden
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd

Head Gravity Elite 2022

De Head Gravity Elite lijkt qua eigenschappen op de Head Gravity Pro. Het padel racket weegt weet iets minder en het rackeblad is gemaakt van glasvezel in plaats van carbon. Hierdoor voelt het racket zachter en comfortabeler aan, en biedt het een beter output. De controle zal hierdoor iets minder zijn. Dit racket is geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een verdedigende speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag/Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Head Zephyr lijn

De Head Zehpyr-lijn biedt rackets voor spelers met een gemiddeld niveau (intermediate), of voor ervaren tennissers of squashers die met padel beginnen. Qua prijs zitten deze rackets in het middensegment.

Head Zephyr Pro 2023

De Head Zephyr Pro heeft een racketblad dat gemaakt is van Graphene, net als de padelrackets in de duurdere Alpha serie. Graphene is een hard materiaal wat voldoende stijfheid biedt om ballen met veel controle te kunnen slaan. Doordat de binnenkant is gemaakt van Comfort Foam zal het racket zacht en comfortabel aanvoelen en voldoende output hebben om ook lastige ballen snelheid mee te geven. Het racket is vrij zwaar. Door de bovenstaande eigenschappen is het padel racket voornamelijk geschikt voor spelers van een gemiddeld niveau met een verdedigende of allround speelstijl.

Vorm:RondGewicht:365 gram
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Head Zephyr 2023

De Head Zephyr is vergelijkbaar met de Zephyr Pro. Dit racket is echter 20 gram lichter dan de Pro-variant. Hierdoor heeft het racket iets minder power, maar is het wel beter hanteerbaar. Dit racket is geschikt voor spelers met een gemiddeld niveau, met een verdedigende speelstijl, die graag met een lichter racket spelen (vrouwen en mensen die blessuregevoelig zijn). 

Vorm:RondGewicht:345 gram
Speelstijl:VerdedigendBalans:Laag
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Head Zephyr UL (Ultra Light) 2023

De Head Zephyr Ultra Light is het lichtste racket uit de Head Zephyr-lijn en überhaupt een van de lichtste padelrackets die er zijn. Net als de andere rackets uit de Zephyr-lijn, is de Zephyr Ultra Light een zacht racket, waarbij trillingen minimaal doorkomen. Het racket is vooral gericht op junior spelers die voor het eerst met senior-racket spelen. Daarnaast is het racket geschikt voor spelers met een gemiddeld niveau en een allround of verdedigende speelstijl die graag met een erg licht racket spelen (vrouwen of blessuregevoelige mensen).  

Vorm:RondGewicht:340 gram
Speelstijl:Allround / verdedigendBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld


Head Flash lijn

De Head Flash lijn biedt rackets voor beginnende tot gemiddelde (intermediate) spelers. Qua prijs zitten deze rackets in het onderste segment.

HEAD Flash Pro 2023

De Head Flash Pro heeft een oversized druppelvormig blad en de balans ligt redelijk hoog van het racket. Het oversized blad vergroot ook de sweetspot, waardoor het makkelijker is om ballen goed te raken. De buitenkant bestaat uit een combinatie van carbon- en glasvezels. De binnenkant bestaat uit Power Foam, wat gemiddeld hard is. Door de hardheid en balans biedt het racket voldoende power voor het slaan van krachtige aanvallende slagen. Dit padelracket is geschikt voor de beginnende tot gemiddelde speler met een allround tot aanvallende speelstijl.

Vorm:Oversized DruppelGewicht:365 gram
Speelstijl:Allround / AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld

Head Flash 2023

Dit padelracket lijkt op de Head Flash Pro. Het racket is echter 5 gram lichter, waardoor het beter hanteerbaar is, maar minder power biedt. Dit racket is geschikt voor de beginnende tot gemiddelde speler met een allround speelstijl.

Het racket komt in twee kleuren: rood en grijs.

Vorm:Oversized DruppelGewicht:360 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gemiddeld