Controle
9.2
Power
8
Hanteerbaarheid
8.4
Comfort
8.2
Pluspunten
Biedt erg veel controle in alle slagen
De Arena-variant heeft een grof blad, waardoor je ballen veel effect kunt meegeven
Goed hanteerbaar, daardoor geschikt voor spelers van alle niveaus
minpunten
Niet geschikt voor de zeer aanvallende speler
8.5

Leeswijzer

De NOX ML10 Pro Cup Rough Surface is een van de meest populaire padelrackets. Er zijn verschillende varianten uitgebracht. De verschillen betreffen vooral uiterlijke verschillen; in de basis zijn de rackets hetzelfde. Deze review is relevant voor alle varianten van de ML10 Pro Cup. De Pro Cup Rough Surface-variant is wat ons betreft het meest complete racket van deze lijn en daarom hebben we dit racket als uitgangspunt genomen.

Samenvatting en conclusies

Het padelracket biedt erg veel controle zonder daarbij significant in te boeten op power. De sweetspot is groot, waardoor ook beginnende spelers prima met dit racket uit de voeten kunnen. Het racket is goed hanteerbaar. In het verdedigende spel vanuit het achterveld kun je probleemloos laag blijvende ballen hoog terug lobben. Aan het net biedt het racket veel controle, waardoor je de volleys goed kunt plaatsen. Het racket heeft voldoende power, maar minder dan echt aanvallende rackets. Dit racket voelt gemiddeld hard aan, doordat de binnenkant gemaakt is van HR3 rubber en het blad gemaakt is van glasvezel dat voor stevigheid is ingevlochten met metaal. De trillingen worden goed geabsorbeerd. Voor spelers (alle niveaus) met een verdedigende of allround speelstijl is dit een een echte aanrader!

Gegevens:

Vorm:RondGewicht:360-375g
Speelstijl:Verdedigend / AllroundBalans:Midden
Hardheid:GemiddeldSpelersniveau:Beginner, Gemiddeld, Gevorderd

Achter in het veld

Spelend in het achterveld merk je direct hoeveel controle je met dit racket hebt. Als de bal laag blijft of tegen de wand aankomt, is het makkelijk om de bal gecontroleerd te lobben en terug te spelen. De sweetspot is groot en de balans ligt in het midden. Dit zorgt ervoor dat het racket – ook voor beginnende spelers – goed hanteerbaar is. Bij snelle, harde ballen kun je hierdoor het racket op de juiste manier achter de bal krijgen. Vanwege het materiaal aan de binnenkant en buitenkant, respectievelijk HR3-rubber en een glasvezel/metaal-combinatie, is het racket gemiddeld hard. Daardoor heb je veel gevoel met het racket en worden trillingen bij de slagen vrij goed geabsorbeerd, waardoor slagen comfortabel voelen. Wanneer je aanvallende ballen slaat geeft het racket voor dit type racket voldoende snelheid mee. De balans ligt in het midden en daarom heeft het racket minder power dan bijvoorbeeld aanvallende diamant- of druppelvormige rackets, waarbij de balans hoger in het racket ligt. Het blad heeft een grove textuur (de rough surface-variant), waardoor je veel effect aan ballen kunt meegeven.

Aan het net

Ook aan het net heb je met dit padelracket veel controle. Volleys zijn goed te plaatsen. De NOX ML10 Pro Cup Black Edition Arena heeft ondanks de ligging van de balans toch voldoende power bij aanvallende volleys, bandejas en smashes. Vanwege de balans en het niet te hoge gewicht is het racket goed hanteerbaar. Ook de grote sweetspot helpt om ballen goed te raken.

Varianten van het racket

In 2023 zijn er in 3 verschillende varianten van de ML10 Pro Cup: de standaard Pro Cup, Silver, rough surface. Hieronder staan de verschillen en de plek(ken) waar je de specifieke variant kunt kopen:

  • NOX ML10 Pro Cup 2023: De standaardvariant, met een witte, gouden en rode kleur.
  • NOX ML10 Pro Cup rough surface 2023: Gemaakt van hetzelfde materiaal als de standaard, maar dan heeft het blad meer textuur doordat er grove ‘zandkorrels’ op zitten. De kleur is zwart met geel.
  • NOX ML10 Pro Cup Silver 2023: Deze is lichter dan de standaardversie en is gericht op vrouwen en mensen die blessuregevoelig zijn. Het gewicht licht tussen de 350g en 365g.

*Kortingscode

PadelProf heeft een samenwerking met duobakkersport.nl. Wij hebben een exclusieve kortingscode welke recht geeft op 10% korting bij je bestelling: Padelprof-10

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk.