De 5 beste diamantvormige padelrackets van 2024

De 5 beste diamantvormige rackets

Ben je op zoek naar een padelracket met een diamantvorm? In dit artikel presenteren we een overzicht van de top 5 diamantvormige padelrackets van 2024, met keuzes uit verschillende prijscategorieën.

Voor een beter begrip van de kenmerken van padelrackets en hun invloed op het spel, raden we je aan om eerst een kijkje te nemen bij dit artikel.

DIAMANTVORMIGE PADELRACKETS

Padelrackets verschillen in zwaartepunt en balans. Bij een diamantvormig racket ligt deze balans over het algemeen in de bovenkant. Rackets met een hoge balans hebben het zwaartepunt namelijk in het bovenste deel, wat zorgt voor veel kracht en minder controle. Dit maakt ze ideaal voor spelers met een aanvallende speelstijl. Aan de andere kant hebben ronde rackets een lage balans en het zwaartepunt aan de onderkant. Hierdoor zijn ronde rackets meer geschikt voor spelers met een defensieve speelstijl, voor minder power en extra controle. Druppelvormige rackets zitten hier tussenin en zijn perfect voor de allround speler.

Let op: Druppelvormige padelrackets kunnen ook zeer geschikt zijn voor aanvallende spelers. Naast de vorm van het racketblad hebben ook de materialen en het gewicht aanzienlijke invloed op de speeleigenschappen van padelrackets. Zo maken Nox en Head zeer geschikte druppelvormige rackets voor spelers met een aanvallende speelstijl.


Nummer 1: Bullpadel Vertex 04

De Bullpadel Vertex 04 2024 is een padelracket met een diamantvorm en een hoge balans. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het racket veel power mee geeft aan de slagen. Je kunt de balans via de CustomWeight in bepaalde mate naar eigen wens aanpassen. Door de 12K carbon buitenkant (vrij hard) en de Multi Eva rubber binnenkant (gemiddeld hard) voelt het racket hard aan. De Vibradrive technologie zorgt ervoor dat vibraties geaborbeerd worden. Er zit standaard een Hesacore grip op dit racket, waardoor het racket minder snel kan draaien in je hand. Het racketblad is voorzien van textuur waardoor ballen makkelijk met effect te slaan zijn. Deze kenmerken maken dit racket het meest geschikt voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Nummer 2: Adidas Metalbone 3.3

De Adidas Metalbone 3.3 is het nieuwe padelracket van Ale Galán, een van de beste spelers van de World Padel Tour. Het racketblad heeft een vergrote diamanten vorm, waardoor de sweetspot groot is. De hoge balans geeft het racket extra power bij iedere slag. Het racketblad is gemaakt van gealuminiseerde koolstofvezel en de kern van het racket van Eva Soft Performance. Dit is een zacht rubber, wat bijdraagt aan het comfort. Door de combinatie van deze materialen is het racket zowel vrij hard als comfortabel. Met het ‘Metalbone-weight’ systeem kan het gewicht door middel van 6 schroeven worden aangepast op persoonlijke voorkeuren. Het blad heeft veel textuur waardoor je gemakkelijk effect kan meegeven aan je slagen. Dit racket is vanwege deze eigenschappen het meest geschikt voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:Oversized DiamantGewicht:345-360 gram
Speelstijl:Aanvallend Balans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Nummer 3: Babolat Technical Veron 2024

De Babolat Technical Veron Juan Lebrón beschikt over vrijwel dezelfde eigenschappen als het andere racket van Juan Lebrón: de Babolat Technical Viper. Het racket heeft een diamantvormig blad en een hoge balans. De binnenkant is gemaakt van BLACK EVA, een wat elastischer type rubber. Het blad is gemaakt van een combinatie tussen carbon en glasvezel. Door deze andere materialen voelt het racket zachter aan dan de Technical in de Viper-serie en biedt het iets meer comfort. Ondanks dat het racket wat zachter is, geeft het racket door de hoge balans en de diamantvorm nog veel power mee aan de slagen. Doordat het racket zachter is, zal de output beter zijn dan bij de Technical Viper: je kunt verdedigende ballen makkelijk meer snelheid meegeven. Ook dit racket is uitgerust met het nieuwe Vibrasorb System² om trillingen maximaal te absorberen. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gevorderde speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:355-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Nummer 4: Adidas Metalbone Team

De Adidas Metalbone Team is de glasvezel-variant in de Metalbone series. Het padelracket heeft net als de meeste Metalbone rackets een vergroot diamantvormig blad. Het blad is gemaakt van glasvezel, met een kern van EVA Soft Performance. Hierdoor is het een zacht racket dat veel comfort biedt. Door de hoge balans zul je veel power mee kunnen geven aan je slagen. Doordat het racket zacht is, geeft het veel output. Ook dit racket heeft textuur op het blad, waardoor je goed effectballen kunt slaan. Dit padelracket is geschikt voor spelers van gevorderd niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:Diamant OversizedGewicht:360-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gevorderd

Nummer 5: Bullpadel K2 Power 24

De Bullpadel K2 Power heeft een diamantvormig blad en een hoge balans in het racket. Het racket heeft een racketblad van Polyglass-glasvezels en een zachtere kern van EVA Soft rubber. Door deze combinatie is het racket zachter en soepeler dan alleen carbon of Glaphite én gemakkelijker te beheersen. Het padelracket heeft meer power door de vorm en hoge balans. De K2 Power is ook uitgerust met het nieuwe STReinforce systeem, een innovatie van het frame voor voor een sterk, licht en comfortabel racket. Daarnaast bestaat het frame voor 100% uit carbon. Het padelracket is door de eigenschappen vooral geschikt voor de gemiddelde speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Disclaimer

Al onze reviews en artikelen zijn en blijven compleet onafhankelijk. PadelProf ontvangt een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt gedaan via de links op onze website.