De 5 beste druppelvormige padelrackets van 2024

De 5 beste druppel padelrackets 2024
De 5 beste druppel padelrackets 2024

Ben jij op zoek naar een druppelvormig padelracket? In dit artikel helpen we jou op weg door een overzicht te presenteren van de 5 beste druppelvormige padelrackets van 2024. Hierbij hebben we rackets geselecteerd uit verschillende prijscategorieën.

Om inzicht te krijgen in verschillende kenmerken van padelrackets, en welk effect deze hebben op de speeleigenschappen, adviseren we je om eerst dit artikel te lezen.

DRUPPELVORMIGE PADELRACKETS

Padelrackets met een druppelvorming racketblad hebben over het algemeen een balans in het midden van het racket. Rackets met een lage balans hebben het zwaartepunt in het onderste deel en bieden daardoor veel controle, maar wat minder power. Bij rackets met een hoge balans – dit zijn veelal diamantvormige rackets – is dit precies andersom. Druppelvormige rackets zitten hier qua balans dus tussenin. Dit maakt dat druppelvormige rackets een goede mix hebben tussen power en controle. Daarmee zijn druppelvormige padelrackets zeer geschikt voor de allround speler.

Note: ook ronde padelrackets kunnen zeer geschikt zijn voor spelers met een allround speelstijl. Naast de vorm van het racketblad zijn bijvoorbeeld de materialen en het gewicht ook sterk van invloed op de speeleigenschappen van padelrackets. Zo maken Adidas en Bullpadel bijvoorbeeld (nagenoeg) geen druppelvormige rackets, maar hebben ze wel zeer geschikte rackets voor spelers met een allround speelstijl.


Nummer 1: Nox AT10 Luxury Genius 18K Alum by Agustín Tapia.

De NOX AT10 Luxury Genius 18K Alum 2024 by Agustín Tapia is een padelracket van Agustín Tapia, een van de beste spelers van de World Padel Tour (WPT). Het is een druppelvormig racket en heeft een balans in het midden. De Genius serie van NOX heeft twee varianten: de 12K en 18K. Het blad van dit padelracket is gemaakt van 18K fiber carbon verwerkt met aluminium, en daarmee de harde variant van de twee. Fiber carbon is vanwege de weeftechniek duurzamer dan normaal carbon. De binnenkant is ontwikkeld met meerdere lagen MLD Black EVA. De combinatie van materialen maken het racket redelijk hard, maar wel comfortabel. In combinatie met de balans in het midden biedt dit racket een balans tussen power en controle. Aan de zijkant bevindt zich de EOS Flap technology, twee perforaties in het frame waardoor het gemakkelijker te manoeuvreren is. Daarnaast heeft het blad textuur (een soort zandlaag), waardoor je effectballen gemakkelijk kunt slaan. Het Pulse Systeem dempt de trillingen in het handvat voor meer controle na het slaan. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor spelers van gevorderd tot professioneel niveau met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Babolat Air Viper 2024

De Babolat Air Viper is de lichte variant van de Viper-padelrackets. Het racket is druppelvormig en heeft een balans in het midden van het racket. Het padelracket is lichter (355 gram) en harder dan de Technical Viper. Dit komt door het gebruikte materiaal voor het blad (16k carbon), wat het racket nog steeds voldoende power geeft. De kern is gemaakt van het vernieuwde X-EVA, wat twee stijve buitenlagen heeft en een soepele binnenlaag. Hierdoor biedt het racket een uitstekende balans tussen power en controle. Als gevolg van het harde blad zullen trillingen iets beter voelbaar zijn. Om deze trillingen beter te absorberen bij iedere slag beschikt het racket over het Vibrasorb System². Ook zal de controle van de Air Viper per slag iets afnemen, maar door de wendbaarheid is het weer makkelijker om het racketblad goed achter de bal te krijgen. Dit is een racket voor de gevorderde tot professionele speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:355 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden / Hoog
Hardheid: Hard Spelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Bullpadel Hack 02 PRF 24

De vernieuwde Bullpadel Hack 02 PRF heeft een druppelvormig blad en een medium balans in het racket. Het racketblad is gemaakt van glasvezels, wat minder hard is dan Carbon of Glaphite, zoals de andere rackets in de Next-serie. Door deze combinatie is het racket wat zachter en makkelijker te beheersen. De binnenkant is net als de andere Next-lijn rackets gemaakt van EVA-Soft rubber, een iets zachtere kern. Het padelracket heeft hierdoor iets minder power door de hardheid, vorm en medium balans, maar geeft daar veel controle voor terug. Het racketframe is met een innovatief systeem versterkt met STReinforce, wat het racket sterker, lichter en comfortabeler maakt. Van de vier rackets in de Next-lijn is dit het meest allround. Het padelracket is daardoor vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde speler met een allround speelstijl.

Vorm:DruppelGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Medium
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld / Gevorderd

Nummer 4: Head Speed Elite

De Head Speed Elite is een druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het padelracket vervangt de eerdere Head Graphene 360+ Alpha Elite. Het racketblad is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van Power Foam, wat een gemiddelde densiteit heeft. Hierdoor is het padelracket vrij zacht en biedt het veel comfort en output. Door de balans net iets boven het midden biedt het racket voldoende power. Het is daarom vooral geschikt voor spelers van gemiddeld niveau en met een allround speelstijl. 

Vorm:DruppelGewicht:370 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld

Nummer 5: Head Evo Speed

De Head Evo Speed is een vergroot druppelvormig padelracket en de balans ligt net iets boven het midden van het racket. Het padelracket vervangt de eerdere Head Evo Sanyo. Het racketblad is gemaakt van glasvezel en de binnenkant van Soft Foam, wat een lage densiteit heeft. Hierdoor is het padelracket erg zacht en biedt het veel comfort en output. Daarnaast is het een licht racket, waardoor het goed hanteerbaar is en je het racket makkelijk goed achter de bal krijgt. De sweetspot van het racketblad is vergroot, waardoor je de bal makkelijker goed kan raken. Door de balans net iets boven het midden biedt het racket voldoende power. Het is daarom vooral geschikt voor beginnende spelers met een allround speelstijl. 

Dit racket staat in onze top 5 padelrackets voor beginners.

Vorm:Oversized DruppelGewicht:365 gram
Speelstijl:AllroundBalans:Midden
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Beginner