De 5 beste diamantvormige padelrackets van 2023

De 5 beste diamantvormige rackets

Ben jij op zoek naar een diamantvormig padelracket? In dit artikel helpen we jou op weg door een overzicht te presenteren van de 5 beste diamantvormige padelrackets van 2023. Hierbij hebben we rackets geselecteerd uit verschillende prijscategorieën.

Om inzicht te krijgen in verschillende kenmerken van padelrackets, en welk effect deze hebben op de speeleigenschappen, adviseren we je om eerst dit artikel te lezen.

DIAMANTVORMIGE PADELRACKETS

Padelrackets met een diamantvormig racketblad hebben over het algemeen een balans aan de bovenkant van het racket. Rackets met een hoge balans hebben het zwaartepunt in het bovenste deel van het racket en bieden daardoor veel power, maar minder controle. Hierdoor zijn diamantvormige rackets geschikt voor (zeer) aanvallend ingestelde spelers. Bij rackets met een lage balans – dit zijn meestal ronde rackets – zit het zwaartepunt juist aan de onderkant van het racket. Ronde rackets zijn daarmee geschikt voor spelers met een verdedigende speelstijl, omdat deze rackets veel controle bieden en iets minder power. Druppelvormige rackets zitten hier qua balans tussenin, en zijn daarmee geschikt voor de allround speler.

Note: ook druppelvormige padelrackets kunnen zeer geschikt zijn voor spelers met een aanvallende speelstijl. Naast de vorm van het racketblad zijn namelijk ook de materialen en het gewicht sterk van invloed op de speeleigenschappen van padelrackets. Zo maken bijvoorbeeld Nox en Head weinig / geen diamantvormige rackets, maar hebben ze wel zeer geschikte diamantvormige rackets voor spelers met een aanvallende speelstijl.


Nummer 1: Bullpadel Vertex 04

De Bullpadel Vertex 04 2024 is een padelracket met een diamantvorm en een hoge balans. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het racket veel power mee geeft aan de slagen. Je kunt de balans via de CustomWeight in bepaalde mate naar eigen wens aanpassen. Door de 12K carbon buitenkant (vrij hard) en de Multi Eva rubber binnenkant (gemiddeld hard) voelt het racket hard aan. De Vibradrive technologie zorgt ervoor dat vibraties geaborbeerd worden. Er zit standaard een Hesacore grip op dit racket, waardoor het racket minder snel kan draaien in je hand. Het racketblad is voorzien van textuur waardoor ballen makkelijk met effect te slaan zijn. Deze kenmerken maken dit racket het meest geschikt voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:365-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:HardSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Nummer 2: Adidas Metalbone 3.2 2023

De Adidas Metalbone 3.2 wordt het nieuwe padelracket van Ale Galán, een van de beste spelers van de World Padel Tour. Het racketblad is vergroot en is diamantvormig, waardoor de sweetspot groter is. Hierdoor heeft het racket een redelijk hoge balans en geeft het racket veel power mee aan de slagen. De buitenkant is gemaakt van een mix van aluminium en carbon en de binnenkant van Eva Soft Performance. Dit is een zacht soort rubber, wat bijdraagt aan het comfort. Door de combinatie van deze materialen is het racket zowel vrij hard als comfortabel. Met de ‘Weight & Balance technologie” kan een speler zelf het gewicht van zijn of haar racket aanpassen. Het blad heeft veel textuur waardoor je gemakkelijk effect kan meegeven aan slagen. Dit racket is vanwege deze eigenschappen het meest geschikt voor ervaren spelers met een aanvallende speelstijl.

Vorm:Diamant OversizeGewicht:345-360 gram
Speelstijl:Aanvallend Balans:Hoog
Hardheid:Zacht-MediumSpelersniveau:Gevorderd / Professioneel

Nummer 3: Babolat Technical Veron

De Babolat Technical Veron heeft een diamantvormig blad en een hoge balans. De binnenkant is gemaakt van BLACK EVA, een wat elastischer type rubber. Het blad is gemaakt van een combinatie tussen carbon en glasvezel. Door deze andere materialen voelt het racket zachter aan dan de Technical in de Viper-serie. Ondanks dat het racket wat zachter is, geeft het racket door de hoge balans nog veel power mee aan de slagen. Doordat het racket zachter is, is de output nog redelijk: je kunt verdedigende ballen nog redelijk makkelijk snelheid meegeven. Door de bovengenoemde eigenschappen is dit racket vooral geschikt voor de gevorderde speler met een aanvallende speelstijl.

Vorm:DiamantGewicht:355-375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:MediumSpelersniveau:Gevorderd

Nummer 4: Adidas Adipower Team

De Adidas Adipower Team is een nieuw type padelracket in de Adipower series. Het heeft een vergroot diamantvormig racketblad, gemaakt van glasvezel, en een binnenkant van EVA Soft Performance. Hierdoor is het een redelijk zacht racket dat veel comfort biedt. Door de hoge balans zul je – ondanks de zachtere materialen – wel alsnog veel power mee kunnen geven aan je slagen. Doordat het racket zacht is, geeft het veel output. De Adidas Adipower Team heeft ook textuur op het blad, waardoor je goed effectballen kunt slaan. Dit padelracket is geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een aanvallende speelstijl.

Vorm:Diamant OversizedGewicht:360 – 375 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:gemiddeld

Nummer 5: Bullpadel K2 Power

De Bullpadel K2 Power 2023 heeft een diamanten vorm en de balans ligt hoog in het racket. Met dit padelracket biedt Bullpadel spelers een racket dat veel power geeft met de slagen. Het is een wat zachter racket dan de andere powerrackets die Bullpadel heeft door de EVA Soft binnenkant en het gebruik van glasvezel voor het racketblad. Hierdoor biedt het racket wel voldoende output. Door de hoge balans is het racket minder goed hanteerbaar. Dit racket is geschikt voor spelers van gemiddeld niveau met een aanvallende speelstijl. Het is vrij ongebruikelijk dat padelrackets gericht op spelers met een gemiddeld niveau een dusdanig aanvallend karakter hebben.

Vorm:DiamantGewicht:360-370 gram
Speelstijl:AanvallendBalans:Hoog
Hardheid:ZachtSpelersniveau:Gemiddeld